Asperges met basilicum-bechamelsaus

    Asperges met basilicum-bechamelsaus

    3keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een nieuwe manier om verse witte asperges te serveren. Basilicum en asperges passen erg goed bij elkaar, probeer het maar eens.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kilo asperges
    • 50 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 1 middelgrote ui, fijngehakt
    • ½ liter hete melk
    • ½ bosje basilicum
    • ½ liter aspergebouillon
    • zout
    • peper
    • 1 laurierblad
    • peper
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de asperges. De schillen met een ½ liter water aan de kook brengen en met gesloten deksel 5-10 minuten laten koken. In een andere pan de asperges in 15 minuten gaar koken. Afgieten en laten uitlekken. Houd warm.
    2. Smelt in de tussentijd de boter in een steelpan. Uien toevoegen en glazig bakken, maar laat ze niet bruin worden. Bloem bijvoegen en onder voortdurend roeren bakken.
    3. De hete melk met een garde door het bloemmengsel mengen en aan de kook brengen. Blijven roeren en beetje bij beetje de helft van de aspergebouillon toevoegen (niet teveel, de saus mag niet te dun zijn). Zout, peper, laurierblad en nootmuskaat toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken, onder voortdurend roeren met een garde zodat de saus niet aanbrandt of aan de bodem blijft kleven. Aan het eind de basilicum fijnhakken en toevoegen.
    4. De gekookte asperges opdienen met de basilicum-becamelsaus.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren