Yorkshire pudding (origineel)

    Yorkshire pudding (origineel)

    21keer bewaard
    50min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik gekregen van een britse dame, die deze puddinkje altijd bij de maaltijd serveert om de jus en saus op te kunnen dopen. Je kunt ze echter ook gebruiken voor zoet beleg.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 klein kopje bloem
    • 1 klein kopje melk
    • 1 ei
    • 1 theel. zout
    • 1 eetl olijfolie om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 20min rusten  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 gr. Celsius (elektrische oven) of 180 graden (hete lucht)
    2. Vet de ramequinbakjes in met olijfolie en zet ze in de voorverwarme oven. De olie moet heet zijn
    3. Meng alles door elkaar en zorg dat er geen klontjes ontstaan. Laat het mengsel een 10 minuten rusten, klop dan opnieuw door elkaar en laat het dan nog eens 10 minuten rusten.
    4. Giet het mengsel in ramequinbakjes met de hete olie voor ongeveer 1/3 van het bakje.
    5. Bak nu nog 20 tot 25 minuten totdat de puddinkjes goed opgeploft zijn en bijna uit de bakjes komen.

    Tip

    Voor lactosevrije variant gebruik lactose vrij gemaakte melk en geen Soyamelk. Dit wordt namelijk heel bitter bij verwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    dcmano
    van
    0

    Goede instructies van de bereidingwijze, vooral dat de bakplaat, ingesmeerd met olie, heet moet zijn als je het mengsel toevoegd. - 02 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren