Gevuld mosselsoepje

    Gevuld mosselsoepje

    3keer bewaard
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk gevuld mosselsoepje als voorgerecht voor 8 personen.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr boter
    • 6 plakjes bacon
    • 3 uien
    • 250 gr selderij
    • 125 gr bloem
    • 500 gr aardappelen
    • 1 l melk
    • 7½ dl visbouillon
    • zout en peper
    • 1 kg mosselen zonder schelp
    • bosje peterselie
    • 2 dl room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 22min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verhit de boter en bak daarin de gesnipperde uien, de fijngesneden selderij en de in reepjes gesneden bacon. Voeg de gezeefde bloem toe en bak 2 minuten mee.
    2. Voeg de melk, de visbouillon en de in blokjes gesneden aardappelen erbij. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
    3. Voeg de mosselen toe, en verwarm nog eens 10 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout.
    4. Snijd de peterselie fijn en sla de room een beetje lobbig.
    5. Serveer de soep in een diep bord of een grote soepkop. Bestrooi met peterselie en lobbig geslagen room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren