Monchoutaartjes

    4 uur 5 minuten

    Lekker als een dessert.


    Noord-Brabant, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Bodem
    • 1 pak bastogne koekjes
    • 70 gram zachte boter
    • Kersen
    • 1 pot kersen
    • 100 gram vanille suiker
    • 3 x sap van sinaasappel
    • 1x sap van citroen
    • 70 gram suiker
    • aardappelzetmeel (om te binden)
    • Monchou
    • 4 pakjes monchou
    • 175 gram vanille suiker
    • half citroenrasp
    • 3 dl gezoete room (slagroom)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur5min 

    1. Bodem: Verkruimel de bastogne koeken tot ze heel fijn zijn. voeg de boter toe tot de bodem plakt.
    2. Kersen: doe de kersen in een zeef, vang het vocht op in een pan. Doe er de vanille suiker en de sinaasappel- en citroensap bij, breng dit aan de kook en bind het af met een beetje aardappelzetmeel. Doe er de kersen bij tot ze dik genoeg zijn.
    3. Monchou: klop de slagroom op. Klop daarna de monchou glad met vanille suiker en citroenrasp. Voeg de slagroom toe en meng het goed tot een gladde massa. Doe de gladde massa in een spuitzak en spuit het in de kleine vormpjes. Strijk de vormpjes glad en zet de monchoutaartjes in de koelkast.
    4. ps: eerst de bodem, dan de kersen en dan de monchou.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 11 collecties