Mini hamburgers
1 / 1 Foto van:  Silvia
Blader

Mini hamburgers

Een variant op een gewoon broodje hamburger: de hamburgers en broodjes in kleiner formaat. In plaats van kaas op de hamburger zelf te laten smelten, heb ik in de oven een plakje kaas op de broodjes laten smelten. Garneer de broodjes met sla, tomaat, komkommer, ui en paprika. Lekker met frietjes.

Silvia Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • scheutje ketjap manis
  • 12 mini ciabatta broodjes
  • 6 plakjes kaas, naar keuze
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1/2 komkommer
  • handvol sla
  • een paar cherrytomaatjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Doe het gehakt in een grote kom, meng er het ei, paneermeel en ketjap manis door. Kneed goed en vorm er ongeveer 12 kleine hamburgers van (of minder als je ze wat groter wilt). Bak de hamburgers in een paar minuten tot de gewenste gaarheid.
  2. Bak ondertussen (indien nodig) de ciabatta broodjes af in de oven. Als ze klaar zijn leg je op de onderkant een plakje kaas naar keuze en leg je deze broodjes nog even een paar minuten terug in de oven, tot de kaas gesmolten is. Als je de broodjes niet meer hoeft af te bakken, kun je de kaas op de onderste helft van de broodjes een paar minuten op 180 C in de oven laten smelten.
  3. Terwijl je de broodjes in de oven hebt, snijd je de ui, paprika, sla, komkommer en tomaatjes in de gewenste grootte. Bak eventueel wat ui mee met de hamburgers.
  4. Maak de broodjes hamburger, of laat iedereen zijn eigen broodjes garneren. Vergeet de mayonaise en ketchup niet!

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties