Kip krokant

    Kip krokant

    13keer bewaard
    25min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Zelf een krokant stukje kip bakken met behulp van cornflakes: heerlijk!

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 150 gr bloem
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 200 gr cornflakes
    • naar smaak zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Sla de kipfilets met een vleeshamer zo plat mogelijk. Wrijf ze vervolgens in met zout en peper naar smaak.
    2. Doe de bloem, de losgeklopte eieren en de cornflakes elk in een aparte platte schaal of soepbord.
    3. Bedek de kipfilets eerst met bloem, haal ze daarna door het ei en druk ze vervolgens goed in de cornflakes. Let erop dat de cornflakes goed aangedrukt worden, zodat ze niet loslaten.
    4. Bak de kipfilets langzaam gaar, zet het vuur niet te hoog, want dan de cornflakes branden makkelijk aan. Serveer met bijvoorbeeld gekruide aardappels uit de oven en een frisse spinazie salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    123niek321
    0

    geweldige koekjes - 07 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren