Pikante bananen curry

    Pikante bananen curry

    18keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    De harmonie van smaken in dit gerecht is gebaseerd op de stevige, open smaak van de curry, de zachte zoetheid van banaan en de romige yoghurt. De aangegeven hoeveelheden kruiden zijn bij benadering, gebruik uw eigen intuïtie om het gerecht naar smaak te kruiden. Serveren met basmatirijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 80 ml zonnebloemolie
    • 2 uien, in stukjes
    • 8 eetlepel kerriepoeder
    • 1 1/2 eetlepels komijnpoeder
    • 4 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 1/4 theelepels zout
    • 1 theelepel suiker
    • 1 eetlepel gemberpoeder
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 theelepels currypasta
    • 8 teentje knoflook, geperst
    • 300 ml tomatensaus (passata)
    • 200 gr yoghurt (naturel)
    • 2 bananen, in stukjes
    • 3 tomaten, in stukjes
    • 25 gr geraspte kokosnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de zonnebloemolie verhitten. Ui toevoegen en in ong. 5 minuten zacht en doorzichtig bakken. Kerriepoeder, komijn, kurkuma, zout, suiker, gember, chilipoeder, kaneel en zwarte peper toevoegen en in ong. 1 minuut tot een geurig mengsel bakken.
    2. Currypasta en geperste knoflook toevoegen en gedurende ong. 1 minuut bakken. Passata en yoghurt toevoegen en aan de kook brengen. De stukjes banaan erdoor roeren en gedurende 3 minuten zacht laten sudderen. Tomaat toevoegen en 1 minuut verder koken. Net voor het serveren de kokosnoot erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - 28 apr 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren