Kaassoufflé op een bedje van appel

    Een bijzonder amusehapje of voorgerecht; een kaassouflé van blauwe kaas geserveerd op gestoofde appeltjes.

    j.v.d.boogaart

    Noord-Brabant, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 7 appels
    • 75 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 2 el citroensap
    • 20 plakken bladerdeeg
    • 300 gr blauwe kaas
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
    2. Steek uit elke plak bladerdeeg een zo groot mogelijk rondje. Verdeel de kaas in het midden over de plakjes deeg. Zorg dat er een klein randje over blijft. Dek het rondje af met een ander rondje bladerdeeg. Druk beide rondjes met de randjes goed op elkaar en bestrijk met een beetje losge-klopt ei.
    3. Neem een bakplaat, wrijf deze licht in met boter, en verdeel de rondjes over de bakplaat. Zet de plaat 15 minuten in de oven.
    4. Schil de appels, snijd deze in partjes en meng ze in een hete pan met de suiker. Voeg het citroensap en het kaneel-stokje toe en laat op half hoog vuur 10 minuten stoven. Verwijder het kaneelstokje.
    5. Presentatie: Leg in het midden van het warme bord een schep van de appeltjes compositie en daarop een kaassoufflè.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties