Duvelkes en Engelkes en gevulde Abrikoosjes

    Duvelkes en Engelkes en gevulde Abrikoosjes

    3keer bewaard
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    3 verschillende amusehapjes in een mooie presentatie: duiveltjes (pruimenhapje) met engeltjes (oesterhapje) en met roomkaas gevulde abrikozen.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Duiveltjes: (warm gerecht)
    • 5 plakken bacon (zonder zwoerd)
    • 5 ansjovisfilets
    • 10 blanke amandelen
    • 10 ontpitte voorgeweekte pruimen
    • Engeltjes: (warm gerecht)
    • 5 plakken bacon (zonder zwoerd)
    • 10 gerookte oesters
    • Gevulde abrikozen: (koud)
    • 60 gr roomkaas
    • ½ dl melk
    • 75 gr belegen cheddar (geraspt of fijngesneden)
    • 10 abrikozen helften in sap uit blik (uitgelekt)
    • peper en zout
    • Garnering
    • 10 halve walnoten
    • paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Duiveltjes: Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd voor de duiveltjes de plakken bacon in de lengte doormidden en rek ze met de achterkant van een vork voorzichtig uit.
    2. Snijd de ansjovisfilets in de lengte doormidden. Wikkel een halve ansjovis om een amandel en druk het geheel in de holte van een pruim waar de pit uit verwijderd is. Wikkel een reep bacon om de pruim en zet het geheel vast met een cocktailprikker. Doe het zelfde met de andere ingrediënten.
    3. Engeltjes: Snijd voor de engeltjes de plakken bacon in de lengte doormidden en rek ze met de achterkant van een vork voorzichtig uit. Wikkel een reep bacon om een oester en zet het rolletje vast met een cocktailprikker. Doe het zelfde met de rest van de ingrediënten.
    4. Leg de duiveltjes en de engeltjes op een bakplaat, en zet de plaat 10 tot 12 minuten in de hete oven en zorg dat ze gloeiend heet zijn en de bacon gaar is. Serveer heet.
    5. Gevulde abrikozen: Klop de roomkaas in een kom met een garde los. Voeg geleidelijk de melk en de cheddar toe Breng het kaasmengsel op smaak met peper en zout.
    6. Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormige mondstuk. Spuit een toef roomkaas in de holten van de abrikooshelft, en druk op elke toef roomkaas een halve walnoot. Bestuif met paprikapoeder.
    7. Presentatie: Leg op elk bordje 1 abrikoos 1 duiveltje en 1 engeltje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren