Maiskoekjes

    Maiskoekjes

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Indonesië, maar ik heb 'm helemaal aangepast vooral voor mijn kinderen toen zij nog klein waren. Omdat zij "koeken" aten, hadden ze niet in de gaten dat er best veel groenten in zitten :)

    Morda Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr maiskorrels
    • restje verschillende groenten (bijv. stengel prei, paprika, doperwten, selderij)
    • 1 uitje
    • naar smaak peper en zout, kerriepoeder, nootmuskaat
    • 2 eieren
    • 1 kilo meel
    • naar inzicht (mais)olie om in te bakken
    • 1 liter water (incl. vocht van de mais)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snij alle groenten klein, ook het uitje. Laat de mais uit blik uitlekken (in een zeef) het vocht kan worden gebruikt voor het beslag.
    2. Maak een beslag van het meel en het vocht. Het moet een stevig beslag worden. Voeg hieraan toe : de eieren en de kruiden.
    3. Meng daarna de kleingesneden groenten door het beslag.
    4. Verhit de olie in een koekenpan. Schep voor het bakken van 1 maiskoekje een grote eetlepel beslag in de pan. Bak de koekjes aan beide kanten lichtbruin. Let op: als het dikke koeken zijn geworden, dan moeten ze wat langer in de pan om aan de binnenkant gaar te worden.

    Andere ideeën

    Als u de mais weglaat en andere groenten toevoegt, heeft u "groentenkoeken".

    Serveersuggestie

    ze zijn erg lekker met mosterd of mayonaise (of frietsaus)

    Serveersuggestie

    een frisse salade maakt deze maaltijd helemaal af

    Tip

    U kunt ook gebakken stukjes spek of ham toevoegen aan het beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties