Aardbeien-mascarpone taart met aardbeien hangop

    Aardbeien-mascarpone taart met aardbeien hangop

    5keer bewaard
    13uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Het vergt enige voorbereiding, maar dit dessert is het dubbel en dwars waard. Een heerlijk zomers nagerecht!

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de aardbeien-mascarpone taart
    • 80 gr pure chocolade
    • 2 eieren
    • 100 gr fijne suiker
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 50 gr bloem
    • 50 gr arrowroot (natuurwinkel)
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 4 blaadjes witte gelatine
    • 750 gr kleine aardbeien
    • 250 gr Mascarpone
    • 3 dl magere yoghurt
    • 25 gr amandelschaafsel
    • Ter garnering
    • 250 gr kleine aardbeien
    • suiker
    • 3 dl slagroom
    • 50 gr muesli (noot muesli)
    • Voor de hangop
    • 1 liter dikke yoghurt
    • 1 dl slagroom
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:13uur 

    1. Laat yoghurt in een doek uitlekken (een nacht lang).
    2. Schaaf 1/3 van de chocolade. Hak de rest klein. Scheid eigeel, vang eiwit op. Klop eiwit met 50 gr fijne suiker, vanille suiker en 2 el water stijf. Roer het eigeel eronder. Doe gezeefde bloem, arrowroot, bakpoeder en gehakte chocolade eronder spatelen.
    3. Verwarm oven voor op 175º C Neem een springvorm van 24 cm doorsnee, Bedek bodem met bakpapier. Vul met het mengsel en bak in ong 20 minuten in een oven op 175º C.
    4. Haal biscuit uit de springvorm en halveer met een lang mes in twee ronde schijven. Bekleed rand van springvorm met plasticband. Zet bodem terug in springvorm en bedek bodem met rechtopstaande aardbeien.
    5. Week gelatine blaadjes. Maak aardbeien schoon. De rest van de suiker oplossen in de yoghurt. Een klein beetje yoghurt verwarmen, voldoende om hierin de uitgeknepen gelatine in op te lossen. Doe gelatine terug bij yoghurt en spatel vervolgens Mascarpone onder de yoghurt. Bedek bodem met aardbeien met het mengsel doe deksel erop en zet koel weg.
    6. Rooster amandelschaafsel. Sla slagroom stijf met suiker en doe de aardbeienconfituur eronder spatelen en bestrijk hiermee de taart. Garneer taart af met halve aardbeien, amandelschaafsel, chocolade schaafsel en muesli.
    7. Klop slagroom met poedersuiker naar smaak stijf spatel onder de uitgelekte yoghurt. Halveer de aardbeien.
    8. Presentatie: Leg een puntje taart in het midden van een groot bord. Spuit hier tegen aan de hang-up met behulp van een spuitzak. Garneer af met halve aardbeien

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren