Tarbot en asperges uit de oven

    Tarbot en asperges uit de oven

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker zonnig voorgerecht: asperges worden geserveerd met gekruide stukjes tarbot en coppa di parma.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 10 stukjes tarbot a 70 gr, schoongemaakt
    • 0,5 theelepel limoenrasp (zonder wit)
    • zeezout
    • peper
    • olijfolie
    • boter
    • 750 gr asperges
    • zeezout
    • olijfolie
    • 5 eetlepels Sud'n sol tomaatjes
    • 20 plakjes coppa di parma

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Rasp limoen. Kruid de tarbot met peper en zout en bak deze enkele minuten in beetje boter/olijfolie mengsel samen met het limoenrasp. Leg de tarbot op een bakplaat en giet het braadvocht erover. Zet weg.
    2. Schil de asperges en trancheer in lange schuine stukken. Doe de stukken asperges in een braadslee en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zeezout. Verdeel de coppa di parma op een bakplaat.
    3. Breng oven op een temperatuur van 180 C. Voor het uitserveren de asperges: gedurende 14 minuten bakken in een oven van 180 C Af en toe omroeren. Na 12 minuten de tomaatjes toevoegen. Bak de coppa di parma crisp in 5 minuten. Gaar de laatste 3 a 4 minuten de tarbot in de oven af.
    4. Presentatie: Verdeel de asperges over 10 diepe borden, leg hierop de tarbot en garneer af met de coppa di parma

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren