Gruner Veltiner/sinaasappel sorbet

    Gruner Veltiner/sinaasappel sorbet

    1keer bewaard
    8uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk als tussengerecht of toetje bij een zomers diner!

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1/2 fles Gruner Veltiner (sekt)
    • 30 dl perssinaasappelensap
    • 100 gr suiker
    • 1 dl water
    • 10 blaadjes citroenmelisse
    • 1 eetlepel citroensap (naar smaak)
    • 0,2 dl mandarijnlikeur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 8uur in de diepvries  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Maak suikerwater. Laat afkoelen! Pers sinaasappelen uit. Doe bij uitgeperste sinaasappelsap Gruner Veltiner, breng op smaak met suikerwater, citroensap en mandarijnlikeur. Laat invriezen na eventueel eerst in ijsmachine gedraaid te hebben.
    2. Ga kort voor uitserveren met staafmixer door ijs. Doe ijsbolletje in voorgekoelde ijscoupes.
    3. Presentatie: Geef een citroenmelisseblaadje bij het ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties