Aardappelsoepje met tartaar van biologisch rundvlees

    Aardappelsoepje met tartaar van biologisch rundvlees

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze aardappelsoep heeft een verrassende twist, namelijk tartaar van biologisch rundvlees. Dit maakt deze aardappelsoep tot een geschikt voorgerecht voor een bijzondere maaltijd.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 9 dl kipbouillon
    • 3 dl melk
    • 1 teentje knoflook
    • 400 gr ratte aardappelen
    • 100 gr prei
    • zout en witte peper
    • 300 gr biologische biefstuk
    • 1 sjalotje
    • 0,5 eetlepel sojasaus light
    • 1 eetlepel rijstwijn azijn
    • scheutje olijfolie
    • 1 verse tomaat
    • 1 lente ui
    • 1 ei
    • peper en zout
    • bieslook
    • olijfolie
    • 10 kwarteleitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak knoflook schoon en snijd klein. Maak prei schoon en snijd eveneens klein. Schil aardappelen en snijd in kleine blokjes. Fruit klein gesneden knoflook met de prei eventjes en doe er de aardappel bij.
    2. Voeg bouillon toe en kook zachtjes de aardappel gaar. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg melk naar gelang gewenste dikte toe (niet alles ineens dus!) Breng op smaak met peper en zout.
    3. Bewaar 10 sprietjes bieslook voor garnering. Snijd vervolgens voldoende bieslook om de soep mee te garneren klein.
    4. Maak sjalotje en lente ui schoon en snijd fijn. Ontvel tomaat, verwijder zaad en snijd tomaat in kleine brunoise. Snijd biefstuk zeer fijn (tartaar). Meng klein gesneden sjalot, tomaat brunoise en lente ui met het vlees en doe er de sojasaus en scheutje olijfolie bij. Klop ei los en meng onder de tartaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet voor het uitserveren eventjes in de stoomoven.
    5. Pocheer kwartel eitjes, eidooier moet nog “lopen”.
    6. Presentatie: Neem warm soepbord. Maak met behulp van ring 2 cm een klein torentje van tartaar. Geef er soep bij en garneer soep met een beetje klein gesneden bieslook. Leg bieslookspriet op tartaar met daarbovenop het gepocheerd eitje. Druk op het eitje zodat het eigeel er een beetje uitloopt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren