Pikante Thaise Basilicum Kip

    (319)

    De authentieke smaak van Thailand. Dit gerecht is het lekkerst met witte rijst.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels chili-olie
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 chilipepers
    • 500 gr kipfilet, in blokjes
    • 1 1/2 theelepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 5 eetlepels oestersaus
    • 100 gr verse champignons
    • 150 gr ui, fijngesneden
    • 1 bosje verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin knoflook en chilipeper goudbruin bakken. Kip en suiker toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Bakken tot de kip niet meer roze is, maar ook niet gaar.
    2. Oestersaus erdoor roeren. Champignons en ui toevoegen en bakken tot de ui gaar is en het vleessap van de kip helder. Van het vuur halen en basilicum toevoegen. 2 minuten laten intrekken alvorens te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (319)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties