Asperges koken

    Asperges koken

    1keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De basis voor al die heerlijke recepten met asperges!

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • verse asperges
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Pak de asperges in de linker hand, laat de asperges op een plank rusten.
    2. Schil de asperges met een dunschiller van ruim een centimeter onder de kop naar beneden, doe dit half over lappend zodat alle schil wordt verwijderd; snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af.
    3. Doe de asperges in een pan of braadslee, voeg water toe tot ze juist onder staan en voeg naar smaak zout toe, dek af met een doek of doe er een (te) kleine deksel op zodat ze niet gaan drijven.
    4. Breng de asperges op hoog vuur aan de kook en laat 1 à 2 minuten zachtjes koken; verwijder de doek en laat ze in het kookvocht afkoelen; mochten de asperges wat te gaar worden kun je ze voorzichtig uit het kookvocht scheppen en apart van het kookvocht laten afkoelen.
    5. De asperges zijn zo klaar voor verder gebruik. Stukjes afsnijdsel kunnen voor een soep of saus worden gebruikt; groene asperges hoeven slechts deels te worden geschild, en dienen circa 10 minuten na het koken uit het kookvocht te worden verwijderd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren