Salade van Hollandse asperges, aspergescheuten, korenaarasperges en Hollandse garnalen

    Salade van Hollandse asperges, aspergescheuten, korenaarasperges en Hollandse garnalen

    1keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk frisse salade met asperges gecombineerd met garnaaltjes.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 verse asperges AA, afgekookt (zie receptuur asperges koken)
    • 1 bosje aspergescheuten
    • 1 bosje korenaarasperges
    • 1 eierdooier
    • 1 theelepel mayonaise
    • 1 dl plantaardige olie
    • 1 dl aspergekookvocht
    • peper en zout
    • wat blanke azijn
    • paar foreleitjes
    • 250 gr Hollandse garnalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de gekookte asperges schuin in dunne plakjes. Was de aspergescheuten voorzichtig in koud water. Blancheer de korenaarasperges enkele seconden in kokend water en laat in ijswater afkoelen.
    2. Doe de eierdooier met de mayonaise in de blender en voeg al draaiend langzaam schenkend de plantaardige olie toe.
    3. Voeg vervolgens het aspergekookvocht toe totdat een licht gebonden dressing is ontstaan; maak op smaak met peper, zout en eventueel wat azijn.
    4. Afwerking: Dresseer de asperges met de aspergescheuten en korenaarasperges als een bedje op de borden. Bestrooi rondom met de Hollandse garnalen. Meng de foreleitjes door de dressing en schep deze over de salade. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren