Jonge hutspot met hachee van Waddenzeekokkels

    Jonge hutspot met hachee van Waddenzeekokkels

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een variant op traditionele hutspot: geserveerd met Noordzee kokkels!

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr geschilde aardappelen
    • snufje zout
    • 1 dl gevogeltebouillon
    • klontje boter
    • 1 dl slagroom, lcht opgeslagen
    • 1 bos jonge bospeen
    • 1 bos lente-uitjes
    • scheutje olijfolie
    • scheutje witte wijn
    • 1 teentje knoflook, heel
    • 2 sjalotjes, in dunne ringetjes
    • scheutje olijfolie
    • 1 dl gevogeltebouillon
    • 1 kg verse Noordzee kokkels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de aardappels in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar; en pureer ze met de pureeknijper; maak met de gevogeltebouillon en de boter een smeuïge puree.
    2. Schil de bospeen en tourneer ze in mooie, gelijkmatige worteltjes; blancheer ze circa 4 minuten in ruim kokend water en spoel ze koud.
    3. Was de lente-uitjes en snijd ze schuinweg in stukjes. Was de kokkels zorgvuldig in ruim koud water.
    4. Afwerking: Fruit de bospeen en lente-ui in olijfolie zachtjes aan en blus af met een scheut witte wijn. Fruit de knoflook en sjalotjes zonder kleuren in de olie aan; voeg de kokkels toe en bak deze tot ze open zijn gegaan; verwijder de knoflook. Verwarm onderwijl de aardappelpuree voorzichtig en maak af met de lobbig geslagen room.
    5. Dresseer de smeuïge aardappelpuree op voorverwarmde diepe borden en verdeel er de bospeen en lente-ui over. Verdeel er als laatste de kokkels in de schelp met het kookvocht over. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren