Harderfilet met brandade van spekbokking

    Een bijzonder visgerecht.

    OotKwisien

    Overijssel, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 stukken harderfilet met huid van circa 100 gr.
    • snufje zout
    • 1 spekbokking
    • 500 gr aardappelen
    • zout en peper naar smaak
    • klontje boter
    • bieslook, fijngesneden
    • 1,25 dl. olijfolie
    • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
    • scheutje baslamico azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kruis de huid van de harderfilet met een scherp mesje voorzichtig in.
    2. Fileer de spekbokking, verwijder zorgvuldig alle graatjes en snijd het visvlees in kleine stukjes.
    3. Kook de aardappelen in ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar; giet ze zorgvuldig af en pureer met de pureeknijper; maak met uitsluitend boter een smeuïge puree.
    4. De gesnipperde sjalotjes in de olijfolie zonder kleuren aanfruiten.
    5. Zout de harderfilets licht en bak ze op de huidzijde in wat olie krokant in aan verwarm onderwijl de aardappelpuree en spatel er de blokjes spekbokking door en maak op smaak met zout en peper (= brandade).
    6. Afwerking: Dresseer de brandade in het midden van voorverwarmde borden; leg er de harderfilet met de huidzijde naar boven op. Lepel er voorzichtig wat van het olijfolie - sjalotten mengsel omheen en druppel er een paar drupjes balsamico azijn omheen. Bestrooi met bieslook en direct serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties