Aardbeien Romanoff

    Aardbeien Romanoff

    2keer bewaard
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker zomers toetje met aardbeien, drank en ijs: hemels!

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr. aardbeien
    • 60 cc. wodka
    • 35 cc. sinaasappellikeur
    • 35 cc. aardbeienlikeur
    • 1 l. vanilleroomijs
    • 1 dl. room
    • 1,25 kg. verse aardbeien
    • eventueel gebruineerd amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Was de aardbeien en verwijder daarna pas de kroontjes; snijd grote aardbeien in vieren, halveer kleinere; marineer de aardbeien daarna desgewenst met nog wat extra likeur.
    2. Verdeel de aardbeien over coupes of diepe borden; houd een deel van de aardbeien achter voor de Romanoff saus.
    3. Doe de aardbeien met wodka en de likeur in de blender en pureer het geheel; voeg vervolgens het ijs en – eventueel – de room toe.
    4. Pureer het geheel tot een romige milkshake en serveer over de aardbeien. Direct serveren, desgewenst bestrooid met wat amandelschaafsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren