Smaakvolle bloemkoolcanelloni

    Smaakvolle bloemkoolcanelloni

    3keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn eigen interpretatie van een recept van Jamie Oliver. Ik zag hem dit eens op tv bereiden en besloot direct dit gerecht de volgende dag klaar te maken. Helaas bleek dat ik toch niet zo kundig was als Jamie, hij maakte deze schotel namelijk in 10 minuten ovenklaar (lang leve de tv!) en ik deed er de eerste keer ruim 2 uur over. Na wat meer oefening blijkt dat het ook in een half uur kan.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 bloemkool
    • 3 ansjovisfilets op olie
    • 1 tl chilivlokken
    • 1 1/2 liter groentebouillon (van blokjes)
    • ca. 16 gedroogde canelloni
    • 2 eetl olijfolie
    • 1 fles (ca. 750ml) passata
    • naar smaak verse kruiden zoals peterselie, thijm, oregano, rozemarijn
    • 2 eetl olijfolie extra vierge
    • 1/2 tl zout
    • snuf grof gemalen zwarte peper
    • 250 ml crème fraiche
    • 200 gr parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Voorbereiding: Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes, goed wassen. Open de fles passata en voeg daar de olijfolie extra vierge, het zout de peper en de gehakte kruiden aan toe. Sluit de fles en schud krachtig en langdurig tot alle ingredienten goed vermengd zijn. Rasp de parmezaanse kaas en vermeg dit met de crème fraiche.
    2. Bereiding: Verhit de bouillon tot deze kookt en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Breng weer aan de kook en laat de bloemkool in ca 7 min. beetgaar worden. Verhit tegen het einde van de kooktijd de olijfolie in een hapjespan. Voeg hier de chilivlokken en de ansjovis aan toe en laat je filets smelten, zodra dit gebeurt is kan je de uitgelekte bloemkoolroosjes toevoegen (bouillon bewaren en warm houden). Bak de bloemkool op hoogvuur zolang dat hij uitelkaar valt. Breng de inhoud van de hapjes pan over in een grote kom en pureer dit met een staafmixer, voeg hier af en toe een schepje bouillon aan toe tot dat je een puree met een stevige doch spuitbare consistentie hebt. Deze puree in een spuitzak overdoen. Als je geen vuurvaste handen hebt is het goed om de puree eerst enigszins af te laten koelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de canellonipijpjes rechtop op een snijplank en vul ze met de puree uit de spuitzak. Giet een laagje van de tomatensaus in een ovenschotel (ca. 1/4 van de fles) en leg hier een laagje van de pijpjes in. Hierop weer een beetje saus gieten en een volgende (laatste) laag pijpjes toevoegen. Giet hierover het overgebleven deel van de tomatensaus. Verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de schotel, een lastig karweitje omdat het mengsel behoorlijk dik is, daarom eerste in klontjes over de schaal verdelen daarna gladstrijken.
    3. Bakken: Plaats de schotel in het midden van de oven en bak gedurende 45 minuten of tot de bovenkant mooi bruin is. Eet smakelijk

    Andere ideeën

    De lasange-variant is natuurlijk snel bedacht, net iets minder bewerkelijk. Wissel af; tomatensaus, lasangeblad, bloemkoolpuree, tomatensaus... etc. Eindig weer met het kaasmengsel. Omdat hier maar weinig vaste ingrediënten in zitten is het wel wat lastig om deze variant mooi op het bord te scheppen, maar smaakt het nog steeds heerlijk...

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties