Florence' beroemde Cinnamon Rolls

    Florence' beroemde Cinnamon Rolls

    34keer bewaard
    2uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor kaneelbroodjes is nagelaten door Florence Hendrickson-Bergsma. De hele familie is er dol op, en ook vrienden roemden haar "Cinnamon Rolls"; heerlijke luchtige opgerolde broodjes, met een vulling van kaneel, suiker en eventueel rozijnen.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 2 zakjes droge gist
    • 60 ml handwarm water
    • 1½ theelepel zout
    • 350 ml melk
    • 60 gr suiker
    • 50 gr instant aardappelpureepoeder
    • 120 ml water
    • 2 eieren
    • 600 gr bloem
    • 1 blokje margarine of boter, zacht
    • Voor de vulling
    • ongeveer 75 gr zachte boter
    • ongeveer 160 gr bruine basterdsuiker
    • ongeveer 1,5 eetlepel kaneel
    • handje rozijnen (eventueel)
    • Voor het glazuur
    • 200 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel zachte boter of margarine
    • 1/8 theelepel vanille extract
    • 2-3 eetlepels warm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur20min rijzen  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Los in een klein kommetje de gist op in het warme water. Meng in een steelpannetje zout, melk, suiker, aardappelpureepoeder en water en verwarm dit tot ongeveer 40 graden C.
    2. Klop in een grote kom de eieren los en voeg dan het warme melkmengsel toe, klop goed door met een garde. Voeg de helft van de bloem aan het ei/melkmengsel toe en mix goed door. Voeg dan de opgeloste gist en de andere helft van de bloem toe. Mix goed door en mix ook het blokje boter erdoor.
    3. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het tot een soepel en glanzend deeg (in ongeveer 10-20 minuten), terwijl je af en toe wat bloem toevoegt om het niet te laten plakken. Doe het deeg in een ingevette kom, dek af en laat op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
    4. Sla het deeg plat, kneed even door op een bebloemd oppervlak om het lucht uit het deeg te laten. Laat afgedekt nog 10 minuten rusten.
    5. Verdeel het deeg in tweeën; rol elk deel uit tot een grote rechthoek. Besmeer elke rechthoek met zachte boter en bestrooi dan naar smaak met bruine basterdsuiker en kaneel en voeg indien gewenst rozijnen toe.
    6. Rol het deeg op en druk de uiteinden samen. Snij van elke rol ongeveer 12 stukken (elk ongeveer 2,5 cm breed) en leg ze op een ingevette bakplaat. Dek af en laat op een warme plek rijzen tot ze in volume zijn verdubbeld.
    7. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden C. Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 18-20 minuten in de voorverwarmde oven gaar en licht goudbruin.
    8. Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met boter, vanille extract en warm water. Besprenkel de broodjes met het glazuur als ze nog warm zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    2

    Heerlijke cinnamon rolls! Ik heb het recept gehalveerd en voor het gemak het deeg in de broodbakmachine gemaakt. Met de aangegeven hoeveelheden voor de vulling is het broodje wat mij betreft precies goed: niet te vet, te klef of te zoet. Een aanrader! - 29 jun 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren