Ayam Besengeh

    Ayam Besengeh

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kipgerecht uit de Indische keuken.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ongeveer 4 ons kippen dijvlees of kippen haasjes
    • 3 knoflooktenen
    • 3 sjalotten
    • 1 rode Spaanse peper
    • 1 groene Spaanse peper
    • 2 theelepels kunir (geelwortel)
    • 1 theelepel ketumbar
    • 1 theelepel laos
    • 1 theelepel vetsjin (ajinomoto)
    • 1/2 blikje santen (kokosmelk)
    • 3 stuks kemirienoten
    • 1 kippenbouillonblokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd het kippenvlees in blokjes. De sjalotjes, knoflook en pepers heel fijn snijden. (Voor minder heet de pitjes eruit halen)
    2. Maak een pasta (in de vijzel of blender) van de kemirienoten en de kruiden.
    3. Fruit de sjalotjes enz. en de kruiden in wat olie. (Zacht vuur)
    4. 2 kopjes water erbij, het bouillonblokje. Laat warm worden.
    5. Dan de kipblokjes erbij en laat het op zacht vuur sudderen totdat de kip gaar is.
    6. Voeg de santen toe en laat nog 10 minuttjes doorsudderen.
    7. Dien op met witte rijst en een groentengerecht.

    Tip

    Kan een dag van te voren gemaakt worden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren