Risotto met worteltjes en courgette

    Risotto met worteltjes en courgette

    9keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker vegetarisch hoofdgerecht, maar kan ook goed geserveerd worden met een witte vis.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 sjalot
    • 300 gr Arboriorijst
    • 800 ml groentenbouillon
    • 100 ml droge witte wijn
    • 350 gr worteltjes
    • 1 grote of 2 kleine courgette
    • 2 eetlepels verse peterselie
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak de wortels schoon, snijd ze in plakjes en kook ze in ruim water beetgaar. Doe hetzelfde met de courgette, laat deze niet te lang koken, dan wordt het te zacht.
    2. Fruit in een grote pan het sjalotje in de olie en voeg voorzichtig de Arboriorijst toe. Roer goed zodat alle rijst met wat olie bedekt is.
    3. Zodra de rijst een beetje bruin begint te worden verlaag je het vuur tot medium en voeg je de witte wijn toe, blijf goed roeren. Wanneer de witte wijn bijna verdampt is, giet je de bouillon (ong. 100 ml per keer) erbij. Laat de bouillon op medium tot laag vuur langzaam, terwijl je blijft roeren, door de rijst opgenomen worden. Het zal ongeveer 20 minuten duren voordat de bouillon op is en de rijst gaar is.
    4. Haal de pan van het vuur, roer de wortel en courgette erdoor, vervolgens de kaas en peterselie (houd iets achter voor de garnering) en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi elke portie met wat kaas en peterselie voor het opdienen. Serveer er eventueel een lekker stukje vis bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren