Knefe (Libanees zoetje)

    Knefe (Libanees zoetje)

    8keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het zit tussen een cake en een taart en ontbijt in. Dit recept is ook wel bekend onder de naam knafeh, kanafa of kunafa.

    Vlaams-Brabant, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rollen beschuit
    • 4 eetlepels rozenwater
    • 4-5 eetlepels boter
    • 3 pakjes mozarella
    • 500 ml melk
    • 1 eetlepel honing
    • 3-4 eetlepels maismeel
    • 500 gr suiker
    • 500 ml (of iets minder) water
    • 5 druppels citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Verkruimel de 2 pakjes beschuit en meng dit met het rozenwater en de boter. Kneed goed samen en hou dan de helft apart in een bord.
    3. Verdeel de andere helft van het deeg gelijkmatig over de bodem van een ovenschaal (pyrex glazen ovenschaal).
    4. De mozzarella in schijfjes snijden en bovenop het deeg verdelen.
    5. Verwarm de melk met maismeel en honing in een pan, tot het kookt. Blijf roeren. Als het dikker wordt en moeilijker te roeren is, mag het vuur uit. Verdeel dit mengsel voorzichtig over de mozzarella in de ovenschaal.
    6. Daarop mag de rest van de geknede beschuit.
    7. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven, eventueel eerst alleen bovenhitte zodat de beschuit een beetje rood word, dan mag de oven van onder aan tot alles goed gebakken is, in ongeveer 30-35 minuten.
    8. Verwarm de suiker met het water in een pan op het vuur, laat koken, roer door en zodra het kookt doe je de citroen erbij. Laat dan ongeveer 3 minuten koken, schenk dan voorzichtig een beetje over het gerecht heen, naar smaak.

    Serveersuggestie

    Je kan dit het beste lauwwarm serveren. Je kan het altijd verwarmen in een magnetron.

    Tip

    Je kan het als toetje eten maar ook als ontbijt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    MoursyH.Qasim
    1

    Maar wat is dat Purex?? Is het mogelijk om erover te vrage? Illustratie alsublieft! - 04 mei 2016

    allrecipes
    0

    We hebben de indiener van dit recept niet kunnen bereiken, maar het recept op basis van vergelijkbare recepten aangepast. Laat weten in de beoordelingen wat je van het recept vond als je het gaat proberen! - 25 jul 2016

    Petertje
    van
    0

    'Beste Tanna, het klinkt wel erg lekker maar ook ik weet niet wat een purex is. Help ons alsjeblieft. Met een heleboel fantasie en inlevingsvermogen heb ik bedacht dat een purex wel eens een ovenschaal kan zijn. Dat je de beschuiten (met rozenwater) onder- en bovenin doet en de maisvla (4 el maismeel op een halve liter melk) met mozzarella ertussen. Dan bakken in de oven tot het bruin is en als dat klaar is besprenkelen met het suiker/citroen-water. 500gr suiker en een halve liter water??? Dat zou kunnen. Lijkt mij als Hollandse wat veel maar omdat dit Libanees is, is het misschien toch goed. - 24 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren