Zalm met sinaasappel uit de oven

    Zalm met sinaasappel uit de oven

    2keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle, lekkere en vooral makkelijke manier om een stukje zalm te bereiden. Lekker met een mengsel van witte en wilde rijst en broccoli.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets
    • 1 sinaasappel
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • 3 theelepels olijfolie
    • peper en zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 C. Leg 4 vellen aluminiumfolie groot genoeg om elk stukje zalm in in te pakken klaar.
    2. Was de sinaasappel en snijd deze in schijfjes. Meng de olie met de kruiden en zout en peper.
    3. Wrijf de zalmfilets voorzichtig in met het oliemengsel, leg ze op de aluminiumvellen, leg de schijfjes sinaasappel erop en vouw de aluminiumfolie dicht.
    4. Leg de pakketjes vervolgens in een grote ovenschaal, of op een bakplaat bedekt met folie (de pakketjes kunnen lekken) en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. (als de zalm nog roze van binnen wilt, verkort dan de baktijd zodat de zalm de gewenste gaarheid krijgt).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren