Bladerdeeg met kipfilet en boursin®

    Bladerdeeg met kipfilet en boursin®

    94keer bewaard
    45min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk recept om te maken.. Mijn succesrecept, volgens vrienden.. Er staan verschillende variaties van dit recept op internet, maar dit recept heb ik nog niet kunnen vinden.

    Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 pakketjes

    • 2 kipfilet
    • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
    • 1 ei
    • 1 pakje boursin® / paturain®
    • 1 theelepel aromat tuinkruiden
    • 3 drupjes maggi
    • klein beetje peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snij de kipfilet in kleine blokjes. En kruid het daarna met de aromat, peper en de maggi. Even afdekken met folie en zet dit in de koelkast.
    2. Haal vervolgens de bladerdeeg uit de diepvries, laat dit even ontdooien.
    3. Verwarm de over voor op 225 graden. Vervolgens schep je per plakje bladerdeeg, 1 eetlepel met kipfilet, doe er vervolgens een blokje Boursin/paturain op. Klop het ei.
    4. Vouw vervolgens de punten van het bladerdeeg naar het midden, zodat er een envelopje onstaat. Zorg ervoor dat het pakketje goed dicht zit, om uitlekken te voorkomen. Strijk dan het eimengsel er overheen en klaar is de pakketje. Zo ga je verder met de rest van het bladerdeeg.
    5. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel hier je pakketjes over. Als de oven goed op temperatuur is, zet je de bakplaat in het midden van de oven en na 15 minuutjes zijn je pakketjes klaar...

    Tip

    Het is een erg machtig recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    was lekker! - 08 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren