Pilafrijst met Rozijnen

    (38)

    De rijst wordt in kipbouillon gekookt om de smaak te versterken. Voor een vegetarische maaltijd gebruikt u groentebouillon.


    38 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 15 gr boter
    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • 200 gr ongekookte langkorrelige rijst
    • 60 gr rozijnen
    • 350 ml kipbouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 30 gr amandelschilfers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten en hierin de uien gaar bakken. Rijst, rozijnen, bouillon, zout en peper toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten, pan laag zetten en 15-20 minuten laten sudderen tot de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd. De amandelen erdoor roeren alvorens op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (38)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren