Zigeuner zuurkool

    Zigeuner zuurkool

    3keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik wilde eens iets anders met zuurkool doen dan het in een stamppot verwerken en toen ontstond dit gerecht.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram Rundergehakt
    • 500 gram Zuurkool
    • 2 Uien
    • 2 Paprika's (verschillende kleuren)
    • 4 Tomaten
    • 300 gram Tomaten saus
    • 1 snufje Zout / peper / paprikapoeder
    • 1 dessertlepel Sambal (of naar smaak iets meer)
    • 1 teentje Knoflook
    • 1 Bouillonblokje (vlees of kip)
    • 1 scheutje Olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Zet de zuurkool op en kook deze gaar. Ondertussen snij je de uien, paprika's, knoflook en de tomaten in kleine stukjes. Als de zuurkool gaar is ( ± 15 min) dan giet je de zuurkool in een vergiet om uit te lekken.
    2. Neem een wok of braadpan. Doe de olie in de pan en laat deze warm worden. Nu rul je het gehakt totdat het lekker bruin en gaar is. Ondertussen voeg je het zout en de peper toe. Als het gehakt gaar is voeg je de klein gesneden uien en paprika's erbij en laat dit 5 minuten meebakken. Draai het gas laag en voeg nu alle andere ingrediënten toe te beginnen met de zuurkool, de klein gesneden tomaat, de tomaten saus, de paprika poeder en de sambal. Roer dit goed door elkaar. Als laatste verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe er wat water bij. Nu laat je het geheel nog 15 minuten op een matig vuur staan. Af en toe roer je de massa om.
    3. Heel lekker met aardappelpuree, aardappelen, rijst of brood.

    Tip

    Mocht het gerecht niet heet genoeg zijn voor jouw smaak dan kan je nog meer sambal of verse pepers toevoegen.

    Andere ideeën

    Iemand die alleen is kan dit gerecht in 4 porties verdelen en dan invriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - 12 jul 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren