Tomaat-groentesaus

    Tomaat-groentesaus

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk, gezond en helemaal niet moeilijk, voor bij pasta of rijst.

    Oost-Vlaanderen, België

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 gele paprika
    • 1 rode paprika
    • 4 wortelen
    • 1 courgette
    • 1 ui
    • 1 bakje champignons (bij voorkeur blond)
    • 450 g spinazie met room
    • 2 blikken tomatenstukjes
    • 75 g tomatenconcentraat
    • 1 glas rode wijn
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 el bloem
    • peper en zout
    • olijfolie of boter
    • eventueel lichte room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snij de groenten en de champignons in stukjes.
    2. Bak de champignons samen met de courgette beetgaar, bak de paprika's met de ui en knoflook beetgaar.
    3. Verwarm de tomatenstukjes op een zacht vuurtje, voeg rode wijn, tomatenconcentraat en opgeloste bloem toe, kruid met peper, zout en eventueel basilicum.
    4. Voeg de gebakken groente en de spinazie toe, dik de saus eventueel aan en voeg room toe naar smaak.
    5. Dien meteen op met pasta en rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren