Rabarber-aardbeien sorbet

    Rabarber-aardbeien sorbet

    4keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een frisse sorbet van aardbeien en rabarber en aalbessengelei.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 550 gr rabarber
    • 350 gr aardbeien
    • 300 gr rode aalbessengelei
    • 3 el aardbeienlikeur
    • 8 mooie aardbeien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de diepvries  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Maak rabarber schoon en snijd in stukjes van 3 cm. Spoel af onder een koude kraan. Was de aardbeien en verwijder het steeltje. Verdeel de aardbeien in vieren.
    2. Breng de aalbessengelei in een pan met dikke bodem al roerende aan de kook. Doe 10 mooie stukjes rabarber bij de gelei en laat die op middelmatig vuur 3 à 4 minuten pocheren. Haal de stukjes eruit en laat afkoelen. Bewaar ze voor de garnering. Doe de rest van de rabarber bij de gelei en kook deze gaar. Haal pan van het vuur en doe er de aardbeien bij. Blender het geheel en passeer door een zeef. Doe de likeur er bij. Laat afkoelen.
    3. Draai de afgekoelde massa in de ijsmachine tot ijs.
    4. Presentatie: Maak de aardbeien schoon maar laat het groen eraan zitten en snijd ze doormidden Spuit het ijs in voorgekoelde spitse glazen. Maak hiervoor gebruik van een spuitzak met een groot gat. Decoreer elk glas met een halve aardbei en met een rabarber stengeltje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren