Gevulde eieren met knoflook, basilicum en spek

    Gevulde eieren met knoflook, basilicum en spek

    54keer bewaard
    40min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Gevulde eieren gemaakt met verse basilicum, knoflook en spek! Dit zijn echt de beste gevulde eieren die je ooit zult proeven. Zodra je vrienden ze hebben geproefd, zullen ze je steeds vragen deze te maken, opnieuw, en opnieuw!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 12 eieren
    • 5 plakjes (ontbijt)spek
    • 2 grote tenen knoflook, uitgeperst
    • 20 gr fijngehakte verse basilicum
    • 80 ml mayonaise
    • 1/4 theelepel chilivlokken (uit de molen)
    • zout en peper naar smaak
    • 1/4 theelepel paprikapoeder ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de eieren in een enkele laag in een steelpan en vul met water tot net over de eieren. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook op hoog vuur. Haal van het vuur en laat de eieren 15 minuten in het hete water liggen. Giet af. Koel de eieren af onder stromend koud water. Pel de eieren zodra ze afgekoeld zijn. Halveer de eieren door de lengte en schep het eigeel in een kom. Pureer het eigeel met een vork.
    2. Bak het spek uit in een koekenpan op middelhoog vuur tot het gelijkmatig bruin is, in ongeveer 10 minuten. Laat uitlekken op een met keukenpapier bedekt bord. Hak het spek fijn zodra het is afgekoeld. Voeg dit toe aan het eigeel. Roer de basilicum, mayonaise, rode pepervlokken, zout en peper door het mengsel tot het gelijkmatig gemengd is. Vul de halve eieren met het mengsel en bestrooi elk ei met wat paprikapoeder.

    Video

    Bekijk de video op ons youtube kanaal, voor meer ideeën voor gevulde eieren!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren