Gratin van asperges met gruyèrekaas

    Gratin van asperges met gruyèrekaas

    5keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een tussen-, voor of bijgerecht: gegratineerde asperges met gruyèrekaas.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1250 gr dikke asperges
    • 10 vuurvaste ramequins
    • roomboter
    • 1l koksroom
    • 8 eieren
    • 500 gr gruyèrekaas(geraspt)
    • 5 el fijngesneden bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de asperges niet te gaar in ruim water met wat zout. Snijd de asperges in stukjes en verdeel deze over de met boter ingevette ramequins met de kopjes bovenop.
    2. Klop de room met de eieren los en breng op smaak met peper en zout.
    3. Schenk dit mengsel over de asperges en verdeel de kaas hierover.
    4. Verwarm de oven voor op 180ºC. Plaats de gratin onafgedekt gedurende 20 minuten in de oven.
    5. Garneer met de fijngesneden bieslook.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren