Kersenjam

    Kersenjam

    2keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze jam graag, zodra de (Hollandse) kersen weer in het seizoen zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 875 gr kersen, fijngehakt
    • 1 kilo suiker
    • 1 (13 gr) zakje pectine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de kersen in een grote pan en meng met de suiker. Breng aan de kook, onder voortdurend roeren. Voeg pectine toe; breng weer aan de kook. Laat 1 minuut koken onder voortdurend roeren. Haal van het vuur, haal met een spaan het schuim van de bovenkant. Schenk de hete jam, in hete potten, en laat 6 mm vrij aan de bovenkant. Schroef de deksels op de potten. Kook de dichte potten nog 10 minuten in een pan met kokend water.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren