Kokos/cranberry-boterkoekjes

    Kokos/cranberry-boterkoekjes

    19keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een nieuwe draai aan de traditionele boterkoek! Er werd mij gevraagd om iets lekkers te maken voor opa en oma. Koekjes, of cake... Ik besloot een nieuwe draai te geven aan de simpele boterkoek. Mijn grootvader houdt erg van kokos, en de combinatie met cranberries is verrassend lekker!

    Layla Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 21 stuks

    • 375 gram bloem
    • 300 gram witte basterdsuiker
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 300 gram roomboter
    • 1 ei
    • 2 eetlepels melk
    • snufje zout
    • 30 gram + extra gemalen kokos
    • 5 eetlepels gedroogde cranberries
    • halve (garneer)amandeltjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 20min afkoelen  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Vet de bakvorm (een 'mini-pizza'-bakplaat met 12 ondiepe vakjes) in en bestuif met bloem.
    3. Mix de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, een half ei (de andere helft is om de taartjes te bestrijken), zout, melk en kokos en cranberries tot een dik beslag.
    4. Schep in elk vormpje ongeveer 1 a 1,5 eetlepel beslag.
    5. Verdeel met een vork het beslag netjes over het vakje. Houd de vork onder koud water vantevoren, dan plakt het deeg er niet aan vast.
    6. Druk in elk taartje een garneeramandel.
    7. Bestrooi elk vormpje met wat gemalen kokos, en bestrijk vervolgens met ei (Het lijkt logischer om eerst met ei te bestrijken en vervolgens de kokos erop te doen, maar op deze manier krijg je een mooi goudbruin 'dakje' op je koekjes, ik heb het beide uitgeprobeerd).
    8. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten goudbruin in de oven.
    9. Laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen, daarna kunnen ze verder afkoelen op een taartrooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    gemaakt met verse cranberry - 22 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren