Sambal

    Sambal

    10keer bewaard
    8min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Maak je eigen pittige Indonesische sambal (sambal balado). Lekker bij allerlei rijstgerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 rode pepers
    • 5 sjalotjes
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 kleine tomaat, fijngesneden
    • zout naar smaak
    • sap van een halve limoen
    • 2 theelepels olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:8min 

    1. Maal de pepers, sjalotjes, knoflook en tomaat in een vijzelpot fijn.
    2. Verhit wat olie in een pan en roerbak de gemalen ingrediënten tot ze gaan geuren. Haal van het vuur en breng op smaak met zout en limoensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren