Sajoer Lodeh

    Sajoer Lodeh

    13keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Sayur Lodeh is een Indonesisch gerecht van groenten en garnalen in een Lodeh saus. Oorspronkelijk komt het van een recept voor soep, maar dit is meer een saus. De groenten en de saus worden op rijst geserveerd. Je kunt er nog gebakken kip bij serveren of Ajam masak merah (kip in rode saus).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 rode peper (zonder zaadjes), fijngesneden
    • 2,5 cm galangal (Laos / Thaise gember), fijngesneden
    • 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaadjes)
    • 225 gr gepelde garnalen
    • 225 gr kool
    • 225 gr bloemkool
    • 1 kleine aubergine, in kleine stukjes
    • 225 gr sperzieboontjes
    • 1 kleine wortel, jullienne gesneden
    • 350 ml kokosmelk
    • 350 ml water
    • 1 laurierblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit olie in een wok en bak hierin de fijngesneden ingrediënten (ui, knoflook, rode peper, galangal, ketoembar) tot ze gaan geuren.
    2. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten mee.
    3. Voeg alle groenten toe, doe een deksel op de pan en laat 10 minuten koken op laag vuur.
    4. Voeg de kokosmelk en water toe en het laurierblad. Laat zonder deksel sudderen en blijf roeren, totdat de groenten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren