Een brulèe van kalfslever met gebrande suiker

    Een brulèe van kalfslever met gebrande suiker

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een tussengerecht van kalfslever met gebrande suiker.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 100 gr witbrood zonder korst
    • 1 dl melk
    • 320 gr kalfslever
    • 2 kleine eierdooiers (50 gr)
    • 2½ dl room
    • peper en zout
    • 65 gr rietsuiker
    • 10 blaadjes salie
    • frituurolie
    • portdressing
    • 25 gr suiker
    • 2 el rode wijnazijn
    • 2 sjalotazijn
    • 2 el rode wijn
    • 8 el rode port
    • 8 el druivenpit olie
    • 4 el soja olie
    • scheutje olijfolie
    • peper/zout
    • garni
    • 70 gr pijnboompitten
    • 60 gr gerookt spek
    • 125 gr gemengde sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Week het brood in de melk. En draai het samen met de in stukken gesneden kalfslever en het eigeel in de keuken-machine tot een gladde massa. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Wrijf de massa de een zeef en verdeel het over 10 bakjes. Dek deze af met folie.
    2. Verwarm de oven voor op 120ºC. Zet de bakjes ongeveer 13 minuten (au bain Marie) in de voorverwarmde oven en laat ze gaar worden.
    3. Frituur de salie blaadjes. Bestrooi de gare crème met de rietsuiker en brand de suiker met de hobbybrander of onder de hete ovengrill. Garneer met een salieblaadje.
    4. Voeg alle ingrediënten (muv. olijfolie) bij elkaar. Laat de suiker licht carameliseren, en blus af met de vloeistof. Breng de dressing aan de kook en laat daarna afkoelen.
    5. Monteer de dressing met de scheut olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten mooi goudbruin in een pan met anti aanbaklaag. Snijd het spek brunoise en bak uit. Was de sla en draai droog in de slacentrifuge.
    6. Presentatie: Verdeel de sla over de bordjes en nappeer met de portdressing. Verdeel hierover de pijnboompitten en de uitgebakken brunoise van spekjes. Plaats hiernaast de bakjes met de kalfslever.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren