Kabeljauwfilets verpakt in een pijnboompittenkorstje

    Kabeljauwfilets verpakt in een pijnboompittenkorstje

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk tussengerecht van kabeljauwfilets verpakt in een pijnboompittenkorstje

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 5 sneetjes oud witbrood
    • 1 bosje peterselie
    • 2 tl tijmblaadjes
    • 100 gr pijnboompitten
    • 4 sjalotjes
    • 5 el notenolie
    • 10 kabeljauwfilets (à 80 gr)
    • peper/zout
    • saus van pastinaak
    • 3 pastinaken
    • 3 dl melk
    • ½ citroen (sap van)
    • boter
    • 6 wortelen (middel groot)
    • 1 tl suiker
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Snijd van het witbrood de korstjes, en vervolgens in blokjes,doe deze in de foodprocessor en maal grof. Hak de peterselie grof en voeg deze samen met de tijm-blaadjes bij de grofgehakte broodkruim en laat tot fijn broodkruim malen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
    2. Rooster de pijnboompitten en maal deze fijn en voeg deze bij de broodkruim en laat de foodprocessor draaien zodat de massa goed gemengd is.
    3. Snijd de sjalotjes fijn en meng deze samen met de notenolie door het broodkruim om er een mooi en licht-gebonden mengsel van te maken.
    4. Haal het vel van de filets en bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout en bedek de kant waar het vel heeft gezeten met het kruidenmengsel. Vet een braadslede in met boter en leg daarin de filets, zet weg tot gebruik in de koelkast.
    5. Verwijder de houtige kern van de pastinaak en snijd vervolgens in stukjes van 1 cm breed. Verhit wat boter in een pan, leg de stukjes pastinaak erin. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 tot 10 min. stoven en schep enkele keren om. Laat de pastinaak niet verkleuren. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de pastinaak goed gaar is. Breng op smaak met peper en zout. pureer de pastinaak tot een gladde saus. Voeg het scheutjes citroensap toe om de smaak nog wat te versterken.
    6. Schrap de wortelen en snijd ze in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm. doe ze in een pan, giet er zoveel water op staat dat ze net onder staan en voeg schepje suiker en klont boter toe. Laat ze in circa 10 min. Zachtjes gaar koken. Spoel ze af in koud water, en laat het kookvocht inkoken tot een lichte siroop.
    7. Verwarm de oven voor op 200ºC. en verhit de grill. Plaats de braadslede met filets enkele minuten onder de grill tot de gepaneerde kant lichtbruin begint te kleuren. Plaats de slede vervolgens 8 tot 10 minuten in de voorver-warmde oven. Verwarm de worteltjes in een klontje boter en de siroop. Zorg dat de pastinakensaus warm is.
    8. Presentatie: Schep de filets met pastinakensaus op een warm bord en garneer met de worteltjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren