Broccoli geroerbakt

    Broccoli geroerbakt

    12keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze broccoli heeft nog veel bite, is licht zoet / pittig en erg lekker als volledige maaltijd voor de slanke lijn.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 broccoli
    • 2 grote uien
    • 1 knoflookteentje
    • 2 eetl. wokolie of plantaardige olie
    • 1-2 eetl. (zoete) kerrie of massala
    • 1 theel. zout
    • 150 gram gekookte ham naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de roosjes van de broccoli, schil de steel en steeltje en snijd deze in dunne lange repen. Blancheer de broccoli 1 minuut in kokend water. Koel daarna meteen af in koud (ijs)water. Zo blijft de mooie groene kleur.
    2. Schil de uien en snijd deze in grove stukken. Hak de knoflook fijn (niet te fijn anders verbrand het zo snel. Zet ondertussen de wok op het vuur en laat hem goed heet worden.
    3. Snijd de ham grofweg net zo groot als de uien.
    4. Wanneer de wok gloeiend heet is voeg de olie toe en begint het snelle wokken. Voeg de knoflook en de ui toe. Haal de wok van het vuur en voeg de kerrie toe. Blijf in beweging! Voeg nu broccoli toe en de ham toe. Het vuur mag nu laaq. Zorg dat alles goed gemengd is en dek de wok 5 minuten af. Daarna is de broccoli klaar.

    Serveersuggestie

    Dit gerecht is heerlijk in combinatie met een stevig boerenbroodje, maar er kan natuurlijk ook met rijst of mie geserveerd worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren