Lasagne met kip en geitenzuivel

    Lasagne met kip en geitenzuivel

    2keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke variant op een Italiaanse klassieker, waarbij je geitenzuivelprodukten gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, gesneden in blokjes
    • 1 rode ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 50 gr geiten-boter
    • 2 plakjes spek
    • 1 eetlepel bloem
    • 400 gr blik gehakte tomaten
    • 1 kippenbouillonblokje
    • handvol grof gesneden basilicum
    • 8 lasagne vellen
    • Voor de saus
    • 25 gr geiten-boter
    • 25 gr bloem
    • 300 ml geitenmelk
    • 50 gr geitenkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Smelt de boter op het fornuis, bak de ui, spek en knoflook zacht. Voeg de kip toe en bak tot deze bruin is. Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut. Voeg het bouillonblokje toe, het blik tomaten en de basilicum. Zet het deksel erop en laat 10-15 minuten sudderen.
    2. Om de saus te maken: Smelt de boter, voeg de bloem toe en kook 1 minuut op laag vuur. Voeg de melk beetje bij beetje toe, terwijl je voortdurend roert tot je een gladde saus hebt. Voeg de kaas toe en roer goed.
    3. Om de lasagne te maken: gebruik een grote ovenschaal, giet de helft van het kipmengsel erin en bedek met 4 lasagnevellen, voeg dan weer een laag kipmengsel toe en dan weer lasagnevellen. Giet de kaassaus erboven op. Bak 30-40 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren