Aardappel en bacon gratin

    Aardappel en bacon gratin

    5keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ook wel bekend als een tartiflette. Aardappelen worden gecombineerd met gebakken uien en spek, gesmoord in een heerlijke Franse kaas, en gebakken tot ze goudbruin zijn. Alles wat je nog nodig hebt is een groene salade voor erbij.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg aardappelen
    • 1 eetlepel olie
    • 2 uien, gesneden
    • 100 gr bacon, fijn gesneden
    • 400 ml witte wijn
    • zout en peper naar smaak
    • 2 dikke plakken Reblochon Franse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C / gasoven stand 7.
    2. Was de aardappelen maar schil ze niet. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de aardappelen op matig vuur gedurende 20 minuten. Schil ze daarna en snijd ze in plakjes.
    3. Verwarm olie in een koekenpan op matig vuur. Voeg uien toe en kook gaar. Voeg het spek dan de aardappelen toe. Laat sudderen gedurende 15 minuten.
    4. Giet de wijn in de koekenpan. Kruid met zout en peper. Giet in een ovenschaal. Strooi de kaas over de aardappelen.
    5. Bak gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin zijn en de kaas borrelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren