Aardperensoep

    Aardperensoep

    1keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke winterse soep met een delicate aardse smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 7 aardperen
    • 3 stengels selderij, geschild en gesneden
    • 1 grote witte ui, geschild en gesneden
    • 2-3 grote bakaardappelen of een equivalent
    • goede scheut olijfolie
    • grote klont boter
    • 1,25 liter (ongeveer) kippenbouillon (gemaakt van blokjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Schil de aardperen en doe ze in koud water met wat citroensap totdat je ze nodig hebt (hierdoor worden ze niet bruin). Schil de aardappels en doe ze bij de aardperen.
    2. Verhit de boter en olie in een grote pan en fruit de ui en selderij totdat ze zacht zijn, maar nog niet bruin. Haal van het vuur.
    3. Snijd de aardperen en aardappels in grote stukken. Zet de pan terug op het vuur en doe de aardperen en aardappels erbij. Roerbak 2-3 minuten, voeg dan de bouillon toe en zet de deksel op de pan. Zorg ervoor dat het vuur op een laag pitje staat en laat de soep een half uur tot 40 minuten sudderen.
    4. Houd het vloeistofgehalte steeds in de gaten en voeg indien nodig kokend water toe. De soep is klaar als alle groenten zacht zijn. Maak de soep glad en romig met een staafmixer.
    5. De soep moet er zacht en glad uitzien. Misschien moet je er nog wat bouillon of room aan toevoegen om het wat voller van smaak te maken. Ik serveer het meestal met wat gebakken uienringen erbovenop of wat extra vergine olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren