Abrikozen Anzac koekjes

    Abrikozen Anzac koekjes

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Anzac koekjes zijn een traditie in Australië. Dit is een fruitige variant op het klassieke Anzac koekje, door de toevoeging van gedroogde abrikozen. Dit recept is genoeg voor 15-20 koekjes, afhankelijk van de grootte van de balletjes.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 150 gr margarine
    • 2 eetlepels kandijsiroop (golden syrup)
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels gekookt water
    • 160 gr havermout
    • 125 gr witte bloem
    • 150 gr ruwe suiker
    • 40 gr geraspte kokos
    • 75 gr gedroogde abrikozen, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Smelt de margarine en siroop in de magnetron.
    2. Los de baksoda op in kokend water.
    3. Meng de droge ingrediënten in een grote kom.
    4. Voeg het water en baksoda-mengsel toe aan de gesmolten margarine en siroop. Voeg dit in het geheel aan de droge ingrediënten toe. Meng totdat alles goed geroerd is.
    5. Rol er kleine ballen van en leg ze op ingevette bakplaten, maak ze dan iets platter.
    6. Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (bak ze niet te lang).

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren