Achari broccoli en pompoen

    Achari broccoli en pompoen

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Het heeft een uitgesproken smaak en is een goede combinatie van broccoli en pompoen die het goed doet bij kinderen vanwege de zoete en kruidige smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/4 theelepel fenegriek zaden
    • 1/4 theelepel uien zaden
    • 1/4 theelepel mosterdzaad
    • 1/4 theelepel komijn zaden
    • 2 rode pepers
    • 2 uien fijngehakt
    • 1 tomaat, ontpit en fijngehakt
    • 100 gr broccoli
    • 1/4 kopje water
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel suiker
    • 1/4 theelepel kurkumapoeder
    • 1/2 theelepel koriander poeder
    • 1/4 theelepel rode chilipoeder
    • 1/4 theelepel amchoor poeder (groen mangopoeder)
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook 2 kopjes water met 1/2 theelepel zout, voeg de broccoli toe en kook totdat deze gaar is. Haal uit het water en laat afkoelen.
    2. Verhit de olie in een wok of pan bak de komijn, fenegriek zaden, uienzaden en rode chili's 1 minuut, voeg daarna de ui toe. Roerbak de ui totdat deze lichtbruin is.
    3. Voeg het kurkumapoeder, zout en korianderpoeder toe aan de uien en daarna de pompoen. Voeg 1/4 kopje water toe en kook op laag vuur gedurende tien minuten of tot de pompoen zacht wordt. De pompoen moet zacht zijn, maar zijn vorm behouden.
    4. Hierna doe je de broccoli erbij en strooi je er wat suiker samen met amchoor poeder over, dan voeg je de tomaten toe. Serveer heet met chappatis.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren