Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in saffraansaus)

    Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in saffraansaus)

    13keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Leuk geserveerd als onderdeel van een tapas maaltijd of een maaltijd op zich geserveerd met witte gekookte rijst. Kleine gehaktballetjes gemaakt met varkensvlees en kalfsvlees (of rundvlees) in een rijke saffraansaus. Heerlijk en authentiek - zeer vergelijkbaar kun je ze vinden in Spaanse tapasbars of lunchtentjes op Spaanse markten populair bij de lokale bevolking.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr varkensgehakt
    • 400 gr rundergehakt
    • 1 plakje gerookt spek, fijngehakt
    • 2 kruidnagels knoflook, geperst
    • handvol ijsbergsla of little gem (het witte centrum), fijngesneden
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
    • kruiden
    • 1 ei geklopt
    • 1 sneetje brood, korst verwijderd en licht gedrenkt in melk (met de overmaat eruit geknepen)
    • bloem
    • olijfolie
    • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
    • 1/2 ui fijngehakt
    • 125 ml kippenbouillon
    • goede scheut witte wijn of sherry
    • klein snufje saffraan
    • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie (extra)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe het gehakt, 1 geplet teentje knoflook, 1 eetlepel peterselie, sla, ei, brood en kruiden in een grote mengkom. Meng dit goed met je handen en verdeel het mengsel vervolgens in kleine gehaktballetjes (ongeveer de grootte van ping pong ballen). Bestrooi ze met wat bloem en schud het overtollige eraf.
    2. Verwarm een koekenpan met olie en bak de gehaktballen bruin. Wellicht moet je dit over een paar keer verdelen. Als de gehaktballen bruin zijn, bak je de ui in dezelfde pan tot deze doorschijnend is. Voeg een afgestreken theelepel bloem en paprikapoeder toe. Kook de bloem smaak eruit gedurende ongeveer 1 min. Voeg de kippenbouillon en wijn of sherry toe. Doe de gehaktballen terug in de pan. Breng aan de kook, dek af, en laat gedurende ongeveer 40-50 minuten sudderen.
    3. Terwijl dit suddert, meng je met een vijzel de resterende knoflook, 1 eetlepel peterselie, een snufje zout en de saffraan. Net voor het opdienen, roer je dit mengsel in de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ganesha700
    1

    heerlijk !! - 08 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren