Amerikaanse pompoensoep

    Amerikaanse pompoensoep

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen is dol op deze soep. Het kan moeilijk zijn om de gedroogde maïs te vinden, je kan dan cannellini's of boterboontjes uit blik gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 1 wortel, in stukjes gesneden
    • 500 gr kipfilet, in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 3 stronkjes selderij, in stukjes gesneden
    • 1 kleine rode paprika, in stukjes gesneden
    • 750 gr pompoenpuree
    • 450 ml kippenbouillon
    • 125 ml zure room
    • 1 blik gedroogde maïs (hominy), uitgelekt
    • 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Roerbak de ui, wortel en kip in olie in een grote 3 liter pan op medium-hoog vuur. Bak totdat de kip niet meer roze is.
    2. Voeg de selderij en paprika toe, roerbak 3 tot 4 minuten of totdat de groentes zachter zijn, maar nog steeds knapperig. Roer de pompoen, kippenbouillon, zure room, hominy (of bonen), koriander, zout, peper, oregano, komijn en nootmuskaat erdoor, laat vervolgens 10 tot 15 minuten sudderen op laag vuur.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren