Anna's favoriete chocolade cake

    Anna's favoriete chocolade cake

    1keer bewaard
    1uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een heerlijke cake voor als je iets te vieren hebt - zoals een verjaardag. Heerlijke lagen chocoladecake en room met siroop maken deze cake erg lekker. Je kan de siroop maken voordat je de cake maakt zodat deze kan afkoelen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 eetlepels margarine
    • 200 gr basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 2 eetlepels cacao (ongezoet)
    • 2 eetlepels chocolademelk-poeder
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 4 eetlepels whisky
    • siroop
    • 125 ml water
    • 200 gr basterdsuiker
    • 125 ml melk
    • roomlaag
    • 500 gr verse room
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • gekonfijte kersen en walnoten (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Meng 200 gr suiker met de margarine tot een luchtig geheel. Zeef alle droge ingrediënten samen. Voeg de eieren een voor een aan de suiker en margarine toe, voeg dan de droge ingrediënten toe, evenals de vanille en de cognac.
    3. Giet het beslag in een goed ingevette ovenschaal of cakeblik. Bedek eventueel eerst met bakpapier.
    4. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat een spies schoon uit het midden komt.
    5. Wanneer de cake goed afgekoeld is haal je hem uit het bakblik en snijd je hem doormidden in de lengte.
    6. Om de siroop te maken: Kook het water en de suiker gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en voeg de melk toe.
    7. Om de roomlaag te maken: Klop de room samen met de suiker en vanille.
    8. Sprenkel de siroop over de onderste laag van de cake en bedek met room. Sprenkel de siroop ook over de bovenlaag en zet deze op de room.
    9. Bedek de rest van de cake met de rest van de room (je kan wat cacao toevoegen als je er een chocoladekleur aan wilt toevoegen) en versier met de kersen en walnoot indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren