Anne's appelflappen

    Anne's appelflappen

    6keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Ik gebruik het liefst Granny Smiths voor dit dessert want ze behouden hun vorm beter en hebben wat meer smaak. Serveer warm, hetzij op zichzelf of met wat ijs of custard.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 verpakking kant en klaar bladerdeeg
    • 2 appels, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel water
    • 75 gr basterdsuiker
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel maïzena
    • 1 eigeel, om de appelflappen mee te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven tot 180 C /gasoven stand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe de appels en een eetlepel water in een pan.
    3. Voeg de suiker en kaneel toe en kook ze op laag/medium vuur gedurende 7 tot 10 minuten. Roer niet te veel want het is beter als de appel stukjes zo heel mogelijk blijven.
    4. Rol het bladerdeeg uit en indien van toepassing, snijd er 4 ovale vormen (ongeveer 12 cm in diameter) uit. Schep 2 eetlepels appelmengsel op het deeg en klap het deeg dicht en druk de randen dicht met je vingers. Bestrijk ze met wat eigeel.
    5. Leg ze op de bakplaat en bak gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren