Anne's worteltaart

    Anne's worteltaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept werd mij 30 jaar geleden gegeven door een vriend wiens neef in Amerika woonde en receptenboeken schreef met traditionele recepten. Het is ongebruikelijk, niet droog en er hoeft niets bij. In al de jaren dat ik het maak, heb ik slechts 2 mensen gehad die het niet lekker vonden.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 140 gr bloem
    • 230 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 120 ml plantaardige olie
    • 2 grote eieren, geklopt
    • 225 gr afgegoten geplette ananas
    • 170 gr geraspte wortel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven op 170 graden C. (155 graden C. als je een convectie-oven hebt).
    2. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en meng. Roer de olie en de geklopte eieren erdoor. Roer de ananas en geraspte wortel erdoor.
    3. Zodra alles goed gemengd is, giet je het in een ronde of vierkante cakeschaal. Het mengsel zal erg vloeibaar lijken en er een beetje viezig uitzien, maar dat is de bedoeling.
    4. Bak 1 tot 1 1/4 uur totdat een spies er schoon uitkomt. Dit is een zeer zachte en vochtige cake die je voorzichtig uit het bakblik moet halen wanneer hij afgekoeld is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren